Julens monster

Julens monster
Originaltitel: Julens monster
Illustratör: Peter Bergting
Förlag:
Utgiven: 2019
Sidor: 106
Format: Inbunden
ISBN: 9789150120776
Goodreadsbetyg: 3.80
Förr i tiden hälsade inga fryntliga tomtar på under julen. Istället kunde det komma monster på besök. Hade man otur fick man möta Krampus, som inte bar några presenter på ryggen utan en korg till brädden fylld med skrikande barn. I Julens monster får vi träffa många av de läskiga varelser som man en gång trodde fanns på riktigt. Andreas Palmaer är journalist och författare med en lång rad böcker bakom sig, bland andra Vampyrboken och Vandraren utan ansikte. Peter Bergting är en prisbelönt författare och illustratör av rollspel och böcker inom fantasygenren. På Alfabeta har han illustrerat ett stort antal böcker.

Den här boken läste jag kring jul då jag såg den av en slump på ICA och inte kunde låta bli en bok om monster! Jag älskar verkligen monster och berättelser där barn som inte sköter sig råkar illa ut. Det plus vackra illustrationer som är sådär mysrysiga gör det här till en bok jag varmt kan rekommendera till både de yngre och äldre skräckfantasterna. Den är precis lagom lång och full med både nya monster och sådana som jag aldrig har hört talas om tidigare.

Iskalla skuggor – Skräckhistorier för orädda

no title has been provided for this book
Förlag:
Utgiven: 2018
Sidor: 157
Format: Ljudbok
ISBN: 9789150119916
Goodreadsbetyg: 3.00
Lås dörren, dra för gardinerna och sätt dig tillrätta, för här kommer elva gastkramande noveller som alla utspelar sig i nutid. Här kan du bland annat läsa om den snälla clownen som kanske inte är så snäll. Och om barnen som ber att få bli insläppta hos pojken som är ensam hemma - barnen med de konstiga ögonen och en längtan efter kött. De längre berättelserna varvas med korta, effektiva skräckhistorier, oftast bara på några rader, och med ett läskigt, oväntat slut.

Vad är bättre än en bok med skräckhistorier? En till bok i samma serie där man kan fortsätta att läsa om onda barn, skrämmande clowner och annat hemskt. I den här är det elva spännande historier som utspelar sig i modern tid. Mycket underhållande och bra skrivet.

Precis som i den förra ljudboken så borde de korta berättelserna ramas in med musik både innan och efter så att man vet när de börjar och inte enbart när de slutar. Annars så är det här också en perfekt bok för yngre skräckfantaster!

Vandraren utan ansikte – Skräckhistorier för orädda

Vandrarens utan ansikte
Originaltitel: Vandraren utan ansikte
Författare:
Förlag:
Utgiven: 2016
Sidor: 159
Format: Ljudbok
ISBN: 9789150117813
Goodreadsbetyg: 3.10
Här är 13 korta skräcknoveller, av typen creepy pasta, om Getmannen, spöklika barn, mystiska Skype-samtal, dockor som blir levande, tv-spel som spårar ur och många fler hårresande berättelser. De utspelar sig i vanliga hem, i djupa skogar och på mörka gator, på övergivna nöjesfält och igenbommade hotell.

Jag fullkomligt älskar spökhistorier, vandringssägner och creepypasta. Så det här var en bok helt i min smak. Som den skräckfantast jag är så är inget för läskigt att läsa, men jag kan tänka mig att boken kan ge yngre läsare kalla kårar. Det är tretton skräckhistorier som varvas med korta och skrämmande meningar som nästan är värst.

I ljudboken så tycker jag inte att det räcker att bara spela en musiksnutt innan varje lång berättelse utan det hade behövts en snutt innan de kortare bitarna också då jag mer än en gång blev förvirrad och undrade om de korta bitarna var fortsättningar på de längre historierna.

Hur som helst så är det en riktigt bra bok för oss skräckfantaster!